Business

Vimeo of YouTube voor mijn online programma?

Vimeo of YouTube voor mijn online programma? | Rebels & Heroes

Vimeo en YouTube zijn beide platformen waar je gratis video’s kan uploaden en delen. YouTube is de meest bekende, maar niet altijd de beste keuze. Wanneer kies je voor Vimeo en wanneer voor YouTube? Deze keuze hangt af van jouw doel.

Wil jij video’s tonen in jouw online programma?

Upload jouw video’s naar Vimeo.

Waarom je de video’s voor jouw online programma beter niet op YouTube plaatst?

Ik kan mijn video’s toch op ‘verborgen’ zetten? Ja, dat klopt. Maar als iemand jouw verborgen video heeft toegevoegd aan een openbare playlist wordt deze video ook zichtbaar voor anderen. En dat wil je niet voor jouw online training video’s.

Voor de video’s van jouw online programma kies je voor Vimeo. In Vimeo stel je vervolgens in op welke websites jouw video’s zichtbaar mogen zijn. Hieronder zie je een voorbeeld van de instellingen van de video’s die getoond worden in mijn Hero Academy.

Vimeo of YouTube voor mijn online programma | Rebels & Heroes

Welke video’s plaats je dan wel op YouTube?

YouTube gebruik je voor video’s die je op jouw website plaatst en openbaar zijn. Testimonials van jouw klanten, video’s voor jouw blog, eventueel meditaties, …

Ik upload alle video’s die op mijn website rebelsheroes.com verschijnen eerst naar YouTube en vervolgens plaats ik ze via de link die YouTube automatisch genereert op mijn website. Ik gebruik YouTube voor mijn Break free, create Heroes interviews, voor mijn blog, voor testimonials van mijn klanten en een video waarin ik mij voorstel voor mijn about Wendy pagina.

Door zulke video’s op YouTube te plaatsen vergroot je jouw zichtbaarheid via Google, want Youtube is een onderdeel van Google. Zie hieronder het voorbeeld van mijn video Waarom een online academie? op YouTube. Google toont deze video in het overzicht van de zoekresultaten op de eerste pagina.

Youtube of Vimeo voor mijn online programma? | Rebels & Heroes

Daarom is YouTube + Google een gouden combinatie voor jouw online zichtbaarheid.

TIP

Je kan jouw meditaties ook als video op YouTube plaatsen. Kim Vandenbergh van Sepia (zoek in YouTube op ‘Wise Woman Sepia, ze is geweldig!) plaatst haar meditaties op YouTube en plaatst er telkens een mooie foto bij in dezelfde vibes. Ze noemt niet voor niets Wise Woman, slim gezien van haar.

 

Gouden regel

Video’s voor jouw online programma load je up in Vimeo en alle andere openbare video’s load je up in YouTube.

Business Hero, laat van jou horen.

Heb jij een YouTube kanaal om jouw volgers te inspireren?
Maak jij al gebruik van de gouden combinatie YouTube + Google?

Ik lees het graag hieronder in de reacties.
Together We Create Heroes

2 gedachten over “Vimeo of YouTube voor mijn online programma?”

  1. Super tip Wendy! ik gebruik inderdaad Vimeo. Voor mij online Academy En voor openbare video’s. Ik denk dat ik dus ook Youtube erbij zal gaan nemen na jouw gouden tip. Is het veel werk een eigen kanaal op Youtube openen? Maakt het uit hoeveel je hier hebt staan of is het meer de zoekterm en/ of de content die je vindbaarheid op google vergroten?
    groetjes Erna

    1. Heej Erna, graag gedaan. Start zeker een kanaal op YouTube voor jouw openbare video’s. Het is niet zo heel veel werk. Je kan dit vergelijken met een account aanmaken op andere social media kanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Het is vooral de aanvullende inhoud die je onder jouw video plaatst die belangrijk is om door Google gevonden te worden. Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts