Business

Ik faalde enorm in mijn eerste bedrijf.

Ondernemer zonder voorbereiding 

Verschillende verhalen van vrouwen die hun hart volgen en hun job opzeggen voor hun passie inspireerden mij. En ik deed hetzelfde in 2008: job opzeggen, droom achterna, de wereld een stukje beter maken en hiervan leven.
 
Het leek wel een 4 stappenplan. Eenvoudig te bereiken met veel moed. Dus ik raapte al mijn moed bij elkaar en gaf mijn ontslag bij KBC 😲 waar ik een goed verdiende job had, maar niet gelukkig was.
 

Ik ging met mijn financieel plan, waarvan ik nu besef dat het niet haalbaar was, naar Unizo en startte als paardencoach in hoofdberoep zonder enige voorbereiding. 

Zo naïef

Nu kan ik erom lachen dat ik geloofde dat het écht zo simpel was. Tussen stap 3 en stap 4 zitten nog véél tussenstapjes die men helaas niet vertelde in die verhalen 🙊

Paardencoach Wendy Van de Velde | Rebels & Heroes

Ik bleef hangen op stap 3: paarden én mensen helpen

En hoe hard ik ook werkte en ik een verschil maakte in de paardenwereld, mijn verdienmodel was niet winstgevend.

Ik werkte ook super véél uren gratis voor Paardentaal Magazine. Een online paardenmagazine dat ik had opgericht op vraag van Small Teaser. Als team bereikten wij 6000 à 8.000 unieke bezoekers per maand. Wat véél is. Hierdoor was ik een levende content machine ✍️

Het succes van Paardentaal Magazine ging té snel

Bij de lancering 1.000 volgers op Facebook, na 1 week 2.000 volgers en ik had op dat moment nog helemaal geen verdienmodel voor Paardentaal Magazine en al zeker geen tijd om dit op te zetten, want ik moest content creëren voor al die volgers 😅

Ik crashte

Door een samenloop van omstandigheden: Crash! Boom! Bang! Het was verschrikkelijk om dit op te geven, mijn zielsmissie, mijn kindje, … mijn hart brak in 1000 stukken 💔

No mud, no lotus

Na een lange rustperiode leerde ik super veel over balans creëren in mijn leven. Evenwicht tussen Body, Mind, Heart & Soul. Zo bouwde ik eindelijk aan een stevig fundament voor mijn leven. Een stevig fundament waar ik telkens op terugval als ik even uit balans ga, zonder dat heel mijn kaartenhuis in elkaar valt.

 

Every setback is a setup for a comeback

Na het werken aan mezelf en het bouwen van een stevig fundament voelde ik heel sterk aan dat mijn werk erop zat in de paardenwereld. Ik had nog wat anders te doen met mijn talent en de kennis die ik vergaard had door veel fouten te maken in mijn eerste bedrijf.

Het viel mij plots zo hard op dat heel wat ondernemers zo’n mooi talent hebben, maar het zo véél moeite kost om hun kennis en expertise zichtbaar en tastbaar te maken.


Rebels & Heroes® wordt geboren

Uit meer dan 20 combinaties aan mogelijke namen registreerde ik Rebels & Heroes als merk. Yes, MIJN merk, want ik had ook nog een pijnlijke les geleerd door de copycat in mijn eerste bedrijf – lees hier het volledige verhaal ‘Mijn domeinnaam redde mijn leven en de copycat gaf het op’.

 

Vrijheid

Geïnspireerd door het boek: ‘The 4-hour workweek’ van Tim Ferris – om plaats- en tijdonafhankelijk te werken – is mijn droom van een online business in vervulling gegaan 😍 Ik kan van overal ter wereld werken op één voorwaarde: een super goede internetverbinding

Intuïtie

Mijn startup Rebels & Heroes draait op volle toeren, want ik had alvast enkele lessen geleerd uit mijn eerste avontuur. Maar mijn intuïtie fluistert mij in om NU in te schrijven voor een online business training. Hoewel ik niet weet hoe en wanneer tijd vrij te maken hiervoor, want ik verzuip in het werk.

 

Geen verkopen = geen bedrijf

2 maanden later overheerst C**** de wereld. Mijn klanten durven niets meer te ondernemen en nieuwe projecten worden on hold gezet. Niemand weet wat er ons te wachten staat. In mijn business wordt het akelig stil. Mijn geweldige start spat als een zeepbel uit elkaar.

Ik had nog een belangrijk les te leren: het bouwen van een stevig fundament voor mijn business. Iets wat ik geleerd had voor mijn persoonlijk leven na die grote setback, maar blijkbaar nog niet voor mijn business, want die was als een kaartenhuisje in elkaar gevallen. Gelukkig had ik geluisterd naar mijn intuïtie 🙏  en kon ik snel schakelen dankzij die online business training die ik had aangekocht. 

Ik wou dat ik deze training had toen ik startte als paardencoach. Het had mij veel pijnlijke lessen bespaard en ik was veel beter voorbereid geweest op het runnen van een bedrijf.

Blijf jij hangen op stap 3 ‘de wereld een stukje beter maken’ zoals ik ooit deed?
Laat jou inspireren door deze blog waarin ik mijn ervaring deel over die online business training. En wat mij dat opleverde zowel op persoonlijk als professioneel vlak

Rebels & Heroes breidt uit

Nog een droom in vervulling: mijn eerste team member is een feit! Gil Claes, aka de Hero, is een zeer talentvolle Designer, Foto- en Videograaf. Gil won een Nikon-prijs en zijn foto werd tentoongesteld op een befaamde fotografiebeurs in Tour & Taxis Brussel. Ik hoef het nu niet meer alleen te doen 🙌

Openingsfeestje creatieve studio 

Jij vraagt je nu misschien terecht af: waarom open jij een studio als online ondernemer? Vrijheid is nog steeds super belangrijk voor mij en ook werken van eender waar ter wereld. Overwinteren in de zon staat nog steeds op mijn bucketlist 😎 

Ik droomde ook van een creatieve plek waar ik video’s kan opnemen voor mijn online programma’s zonder gedoe. Waar ik gewoon al mijn materiaal laat staan en geen verhuis hoef van meubels – so exhausting 😅 – om een fijn plekje te creëren.  En zo is er ‘plots’ een zeer ruime creatieve studio ontstaan en kan ik hier zelfs workshops geven aan groepjes van 8 deelnemers. Love that too 🥰 and parties. Een feestje om dit te vieren mocht zeker niet ontbreken.

Sharing = Caring

Omdat ik weet hoe exhausting het kan zijn om meubels te versassen voor het opnemen van jouw video’s kan onze studio, inclusief professionele apparatuur, gehuurd worden door ondernemers. Let’s get creative 😍

Always remember:
Every setback is a setup for a comeback

and dreams do come true.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts